Hundcafé

HUNDCAFÉ LÖRDAGAR UNDER JÄMNA VECKOR 11-13

Välkommen på hundcafé för småhundar och mellanstora hundar som går bra ihop med mindre- på lördagar kl 11:00 - 13:00. Vi träffas först i rastgården där hundarna får bekanta sig med varandra. Därefter går vi en promenad där det finns en kortare runda och en längre runda. Väl tillbaka är vi inomhus där hundarna kan leka och socialicera sig. Hussar och mattar erbjuds köpa fika där vi har bakelser, läsk, kaffe/te. Det finns också möjlighet att köpa snacks till hundarna och olika typer av djurfoder.

Även hundarna står i cafékön och väntar på att matte/husse ska köpa lite hundgodis till dem :)
Vi brukar ha ett gäng som går en lite kortare promenad och ett som går en lite längre. Bilden är från den kortare turen.


Den här träffen är bra för dig som under ordnade former vill socialicera sin hund. Det är ofta så att hunden har ett beteende i koppel och ett annat som lös i en flock. Vi ser ofta en utvecklingen hos återkommande hundar att de blir mer och mer bekväma, livligare, modigare ihop med de andra hundarna.

Aktivitetsvärdar
Sandra Tigerlind/Maria Arinbjarnadottir

Alla hundar är lösa i flock där de naturligt hittar sin plats i gänget. Visst kan vissa vara lite mer lekiga och andra lite mer försiktiga men det brukar ändå uppstå en harmoni.
Skylten ha åkt ut varje lördag sedan augusti 2015. Det var då vi startade bara med några få hundars. Idag har både hundar och ägare mångdubblats.


Vi får ofta frågan om även stora hundar kan komma och där handlar det egentligen inte om storleken i kilo eller centimeter. Det handlar om att alla hundar ska kunna leka och umgås på samma villkor. Så ibland finns det undantag där större hundar är med de små, men då är dessa större hundar mycket lugna och utan några tendenser till att höjta tempot. Det är också okej att komma med sin hund kopplad under hela aktiviteten om man själv eller hunden är osäker eller har hög energi. 

Om en hund kontinuerligt uppvisar aggressivitet eller gör utfall så är det här inte rätt träff att delta på.

Hanna Holma är en av personerna som ansvarar för och arbetar i hundcafét. När det blir tid över så visar hon även ett gäng andra personer hur allt fungerar både med café och den dagliga djurskötseln.
Efter promenaden så är vi inomhus. Där har vi olika rum som hundarna kan röra sig fritt mellan. I det här fallet så är vi i lekrummet där hundarna har lite roliga och knepiga hinder att bemästra. Här används det klicker och godis :)
Vi har lite soffor och stolar utplacerade där man kan sitta och äta sin kaka. Självklart får de flesta kakätarna en liten flock som samlas runt om. Undrar varför ;)
Thea under upplärning av Sandra Lundh som är en av de huvudansvariga. Lena som är matte till Stina väntar på beloppet som hon sen betalar med Swish. Morotskakan i förgrunden är en storsäljare :)
Innan promenaden så samlas vi ute i hundrastgården. Här kan man låta hundarna bekanta sig med varandra. Det går också bra att vänta utanför rastgården. Några tar också sina hundar direkt in till cafét inomhus.