Historia

I samband med en samhällsentreprenörsutbildning 2010 startade Sandra Tigerlind ett ekologiskt flockdagis. Det här var en dröm som hon sedan länge haft och nu blev det verklighet. Hunddagiset fick namnet Tigercenter. Det här drevs med inriktning på hundar under fem år men Sandra hade hela tiden en önskan om att göra något större, något mera, med fler djur och även för människor.

Från början fanns ingenting! Jo, förresten, en grå, rå och kall industrilokal. Det var bara att kavla upp ärmarna och börja! :)
Renoveringsarbetet koordinerades av Sandra och till sin hjälp hade hon ett gäng personer. Men de arbetade ju inte direkt gratis så hon fick åka och köpa vad de krävde! ;)


Efter ett års process ihop med Stefan Johansson på Nätverket SIP, Funkibator, började en konkret vidareutveckling ta form. Nu hakade även Pia Hammargren på och upplägget var förankrat inom Nätverket SIP. Föreningen Tender Loving Caring startade i juni 2015 och blev senare en av fyra ideella föreningar inom Nätverket SIP.

Föreningen växte och utvecklades på kort tid och i slutet av 2015 så hade hunddagiset i Tigerhundcenter inkopererats i TLC-föreningen och byggts om för att drivas ideellt för både djur och människor. Vidare hade lokaler iordningsställts med bättre fysiska förutsättningar. Nu införskaffades det kaniner, marsvin, vaktlar, minigrisar med mera. Ett hundcafé öppnades på sensommaren där det kom fler och fler besökare. Verksamhet för barn började växa fram och medlemsantalet var på väg mot 100-talet.

Invigningen av TLC skedde i augusti och då slog vi på stort med finmat tillagade av våra mästerkockar :) Det kom cirka 100 personer och även media. Växjö "cityfarm" var invigd och öppnad!
När det grova renoveringsarbetet var klart så var det några tusen små detaljer kvar. Att gjuta en helt plan bottenplatta till akvariumet var en av dessa detaljer.