top of page
En kvinna som lyft upp sin hund för en kram

Husdjur kanske inte vet hur man

stavar till kärlek. Men de vet precis

hur man visar den!

Historia

Föreningen Tender Loving Caring allmänt känd som TLC, startade i juni 2015 och blev senare en av fem ideella föreningar inom Nätverket SIP som alla finns i fastigheten Mästeriet på Infanterigatan 10 i Växjö (f.d. Växjö Glasmästeri).

Vår förening växte och utvecklades snabbt på kort tid, i slutet av 2015 så anslöt sig hunddagiset Tigerhundcenter sig till TLC för att drivas på  ideell basis istället för både djur och människor!

 

Lokalerna i föreningshuset Mästeriet iordningsställdes med de bästa fysiska förutsättningar som behövdes för de olika djuren som föreningen ville ha. Samt för ett hunddagis som kunde tillgodose allt för ett så kallat Flock dagis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TLCs lokaler innan vi gjorde iordning dem

Från början fanns ingenting! Jo, förresten, en grå, rå och kall industrilokal. Det var bara att kavla upp ärmarna och börja! 

Betong platta byggs för akvarium

Golv utjämnades, lokalerna målades och förstärkningar för akvarium gjordes så de skulle stå helt plant på golvet.

En artikel om öppning av TLCs Cityfarm
Tidninsgartikel för invigning av TLC
3 av våra hönor
Vår lilla söta kanin Lilly
En av våra marsvin, Toffé.

-2015 invigdes TLC med pompa och ståt!-

Nu införskaffades det kaniner, marsvin, vaktlar, minigrisar med mera. Ett hundcafé öppnades på sensommaren där det kom fler och fler besökare. Verksamhet för barn började växa fram och medlemsantalet var på väg mot 100-talet.

Våren 2018 valde Sandra Tigerlind att lämna TLC för att hålla på med egna projekt. Ny ansvarig föreståndare blev Marianne Levinsen samt Hanna Holma som biträdande föreståndare.

Sommaren 2019 flyttades verksamheten ner en våning efter en ombyggnation av fastigheten Mästeriet. Nu tillkom även en hundrastgård, hönshus och hönsgård, samt en mer tillgänglig ingång till TLCs lokal.

Så vår historia fortsätter att växa med hjälp av nya idéer, tankar och realisation av dem tillsammans med våra medlemmar. Så fortsättning följer :)

bottom of page