top of page

Djurskötare
Är ett ideellt arbete hos oss 

Som djurskötare så kommer man in på helgerna och hjälper till att sköta om våra djur i vår Smådjurs farm. Vi har allt från kaniner, marsvin, sköldpaddor, vandrande pinnar, höns, till fiskar och akvarium.

Man skall då se till att alla djuren mår bra först och sedan skall man ge dem mat, byta vatten, kanske byta halm/strö och städa lite i deras olika miljöer och burar om de smutsat ner mycket under helgen. Sedan tycker de om att bli kelade med att få lite uppmärksamhet av dig när du är hos dem så de är riktigt glada och lyckliga när du går hem.

Innan man börjar som djurvärd så får man självklart en genomgång och utbildning i hur djuren skall skötas om och vart man hittar olika delarna till djurvården i våra lokaler för varje djur, samt övrig information som man behöver ha tillgång till om lokaler med mera.

Vi svara alltid på alla frågor du eller din målsman kan ha.

 

Vi har 2 olika åldersgränser för våra djurvärdar

  1. Den första gränsen är att du fyllt 18 år för att kunna vara hos oss som djurvärd själv.

  2. Är du under 18 år så måste du ha en målsman med dig. Det är alltså en vuxen person (förälder, äldre syskon eller liknande) som följer med dig varje gång du kommer för att arbeta som djurvärd hos oss.

 

Är du intresserad av att vara djurvärd? Då anmäler du ditt intresse via vårt formulär "Intresseanmälan" där du fyller i den informationen vi eftersöker. Sedan klickar du på knappen "skicka", så kommer din intresseanmälan in till oss direkt. Sedan kontaktar vi dig så snart vi bara kan och så kan du komma på ett studiebesök, om du inte varit hos oss tidigare, antingen kommer du själv (om du är över 18 år) eller med din målsman (vuxen person) om du är under 18 år.

Har du frågor om att vara djurvärd så kan du också ringa till oss och prata med

Marianne eller Hanna

073-709 38 45

bottom of page