top of page

Smådjursfarm

Vår smådjursfarm är en liten grön djur oas mitt i Växjö, i TLC:s lokaler på Mästeriet.

Här har vi Kaniner, marsvin, sköldpaddor, vandrande pinnar, höns och akvarium med bland annat fiskar och körsbärsräkor samt så mycket mer. Djur är en källa till hälsa och glädje och vi strävar efter att ha funktionsanpassade miljöer för både djur och människor. Vi arbetar ekologiskt och odlar grönsaker och fodergodis till våra djurvänner på plats. Vart och ett av våra djur har specifika foderbehov som vi möter upp utifrån det djurets förutsättningar.

Vi har olika aktiviteter som vi bjuder på men vi har också ett program för djurvärdar, där man kan vara med och sköta om djuren hos oss. Du måste minst 18 år om du vill komma själv, är du under 18 år så måste du ha en målsman med dig (förälder eller annan vuxen person) när du kommer till oss.

Höns

Vi har fem stycken Åsbohöns och hönan Ing-Marie styr hela flocken med kloka kluckanden. Åsbohöns är en gamal lantras som lägger ungefär 100 ägg om året. De brukar följa årstiden och lägger mindre på vintern, man kan inte lura dom med hjälp av lyse och mat för att de ska lägga fler ägg.
 

Kanin

En av våra kaniner,  Lilly, är speciellt busig. Hon älskar mat och hon är alltid jättenyfiken på vad man sysslar med och hoppar gärna upp på saker för att undersöka lite bättre.

Sköldpaddor

Vi har två sköldpaddor Ipad som är strax över 30 år gammal. Samt Bell som är cirka 7 år.  De är båda ledsköldpaddor som kommer ifrån Afrika och de är landlevande. Ipad och Bell  gillar att raca omkring i sitt hägn där de särskilt gillar att smaska i sig färsk sallad, mjölmaskar och pellets.

Marsvin

Våra fyra marsvin heter Toffee, Marabou, Oboy och Pralin. Den bästa platsen de vet är långt ner under halmen, så ibland undrar vi om vi överhuvudtaget har några marsvin eller vart de nu tagit vägen. Efter lite grävande så hittar vi dem 

Akvarium