top of page

TLC Försäljning

Vi säljer Guppy fiskar som är mångfacetterade i sina färger och med friska anlag, både fullvuxna honor och hanar samt yngel. Vi har körsbärsräkor som är en hjälpreda i att hålla rent i ditt akvarium och samtidigt ger de en annorlunda färgklick bland dina fiskar och växter. Vi säljer även akvarieväxter.

Allt detta kommer från våra egna odlingar på TLC.

Vi har inte online försäljning via nätet utan vi säljer detta direkt på TLC, i huset Mästeriet på Infanterigatan 10 i Växjö, där vi har våra lokaler. Du kan både betala kontant och med Swish hos oss på plats.

Fiskar

Vi säljer Guppyfiskar

Räkor

Körsbärsräkor till salu

Växter

Försäljning Vallisneria växt

Guppy (Poecilia reticulata) är en av de absolut mest vanliga och populära akvariefiskarna. Guppy, eller Miljonfisk som den även kallats, kanske inte är riktigt lika mycket av ett begrepp som Guldfisk men att den tillsammans med en handfull andra tropiska akvariefiskar utgör sinnebilden för hur en akvariefisk ser ut råder det ingen tvekan om.

Våra Guppys trivs oerhört bra och vi får många yngel från friska föräldrar. Vi säljer både honor, hanar och yngel.

Körsbärsräka (Neocaridina Davidi) är en liten äkta räka från Taiwan som blir cirka 2,5 till 3 centimeter lång. Färgen på räkan varierar från mörkrött till brunrött, beroende på gener och kost men även på räkans humör.

Den lever i två till tre år och är mycket omtyckt som nybörjarräka för hemmaakvarier på grund av dess fina färg och tålighet. Körsbärsräkor är lätta att ta hand om i akvarium och förökar sig väldigt snabbt. De kan anpassa sig till många vattenförhållanden, och kommer att trivas på samma villkor som många vanliga akvariefiskar.

Denna sorts räka tillbringar en stor del av sin tid med att sitta på vattenväxter, när sådana finns, och gömmer sig i dem som skydd, speciellt efter att de ömsat skal. De äter också alger och mikroorganismer som bildas på växtblad utan att skada bladen. En färgrann liten hjälpreda i akvariumet.

Akvarieväxten Vallisnerian är en lättskött växt som passar i de flesta stora akvarier.
Denna växt är en av de allra tåligaste akvarieväxterna och den anpassar sig lätt till högst varierande pH, temperatur och ljusförhållanden. Den enda nackdelen med den är att bladen blir väldigt långa (kan bli uppåt 2.5 meter) och kan på så sätt breda ut sig på vattenytan vilket skuggar de andra växterna. Det är därför viktigt att hålla efter den genom att helt enkelt klippa av bladen när de blir för långa. Bladen är ganska sega och kraftiga vilket gör att den även kan hållas ihop med en del växtätande fiskarter. Förökningen sker enkelt genom alla utlöpare som bildas. 

bottom of page